Ispunila obećanje: Redžepova ništa nije ostavila za 48 djece!

Godinama je Esma govorila da svoj dom, kao i novac koji je zaradila u karijeri, želi ostaviti svojoj zemlji, rekla je Zorana Kostovska, najbliža suradnica pokojne pjevačice. Jedinoj posvojenoj kćeri Eleonori i 47 sinova Esma Redžepova nije ostavila ništa u nasljedstvo. Oporučno je sav svoj imetak darovala Republici Makedoniji.
Ispunila obećanje: Redžepova ništa nije ostavila za 48 djece! GALERIJA

– Oporuku Esme Redžepove Teodosijevske jučer su otvorili u odvjetničkom uredu. U njoj je svoj imetak ostavila državi. Kraljica romske glazbe jako je voljela Makedoniju. U svakoj izjavi i intervjuu spominjala je svoju zemlju. U srcu je nosila makedonsku pjesmu i dušu. Stalno je govorila da je ponosna što je Makedonka.

– Sav novac Esma je zaradila pjevanjem. Bila je zahvalna ljudima jer su kupovali ulaznice za njezine koncerte i već tad je isticala da će se odužiti svom narodu. Oporukom je ispunila obećanje – dodala je Kostovska.

Redžepova je preminula lani u 74. godini. Hospitalizirali su je zbog bolesti dišnog sustava koju nije izliječila na vrijeme. Za života je pomagala potrebitima i bila poznata po humanitarnom radu.

– Nikad nisam zaboravila odakle sam došla. Zato sam uvijek spremna pomoći siromašnima – rekla je Esma prije smrti.
(24sata.hr)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*