Ubila sina od osam mjeseci jer joj je svekar silovao kćerku

Istraga koja je vođena u Beču nakon što je majka (38), porijeklom iz Srbije, u bolnici Donaušpital ubila osmomjesečnog sina Teodora, a potom sebi prerezala vene, otkrila je jezive detalje.
Zločin se dogodio 3. januara, a pozadina, kao i motiv, ovog jezivog čina može biti monstruozno saznanje da je djed silovao četverogodišnju kćerku nesretne žene.

Kako su austrijski mediji objavili, u ponedeljak je uhapšen ženin svekar zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoju četverogodišnju unuku, prenosi “Alo“.

“Sve se otkrilo kada je žena sa svoje dvoje djece primljena u bečku bolnicu jer se mali Teodor loše osjećao” – pišu austrijski mediji.

Poslije pregleda ljekari su posumnjali da i sa djevojčicom nešto nije uredu, a ubrzo su poslije razgovora bili uvjereni da je seksualno zlostavljana.

Odmah je pozvana i policija, kada je otkrivena stravična istina da je djed silovao svoju unuku – rekao je za lokalne medije izvor blizak istrazi.

On je dodao i da se djed, penzionisani viši službenik u ministarstvu, seksualno iživljavao nad djetetom tokom božićnih praznika.

“Kada je saznala šta se desilo, ovoj majci se svijet srušio. Ona je očigledno u trenutku nervnog rastrojstva u bolničkoj sobi ugušila jastukom sina i pobjegla. Međutim, pronašla ju je jedna medicinska sestra sa presječenim venama. Ona je spašena i smještena na psihijatriju i više nije u životnoj opasnosti” – objasnio je izvor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*